Northern Lights Tromsø
  • Utskrift
  • Print
  • Del på
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Vinterturer

Natur i nord tilbyr nordlysturer med varighet fra 4,5-5timer. Deltakerne må ha egne vinterklær og varme sko. Deltakerne blir hentet med minibuss. Nordlys sesongen regnes fra ca. 1 oktober til ca. 1 april. 

Prisene gjelder for vintersesongen 2012-2013.


Avgang      Tur      Varighet      Pris
Kl 19.00 
 
  Nordlysbussen
 
 
ca 4,5 timer 
 
 
Kr 800,- pp 
     NORDLYSTURER

Natur i nord har gjennomført nordlysturer i 11 år. Vi har opparbeidet god kunnskap om lokale værforhold og gode utkikksplasser. 

Vi kjører hver kveld til det området vi mener har de beste forholdene for å se nordlyset (innen 1,5 timers kjøring fra sentrum). Når vi finner et område med lite skyer har vi store sjanser til å oppleve den fantastiske "Aurora Borealis". Tromsø-området er faktisk en av de beste regionene i hele verden for å oppleve nordlyset. Årsaken er at vi ligger midt i "nordlysbeltet" !

Natur i nord har de 3 siste årene ført statistikk over hvor ofte vi ser nordlyset. I sesongen 2009-2010 opplevde vi nordlyset på 70 % av våre turer. I sesongen 2010-2011 opplevde vi nordlyset 72,3 % av kveldene. I praksis betyr dette at vi ser nordlyset omlag 100 kvelder hver vinter.

Variasjonen er stor fra måned til måned, fra 60 % av turene til 89 %. Vi starter i slutten av september og kjører fram til 1. april. Variasjonene er også store fra år til år for hvilke måneder som har flest kvelder med nordlys. 

Det er derfor ikke mulig å peke på en måned som er bedre enn de andre. Mitt svar er derfor: Den beste måneden er når det passer med dine planer ! Velkommen !
 

NORDLYSBUSSEN

Den mest fleksible måten for å forsøke å oppleve nordlyset ! Vi kjører til ulike områder for å finne fram til et område med lite skyer i nord. Her venter vi på det fantastiske nordlyset ! Dersom det et bra vær kjører vi  ca 30 min. ut av byen bort fra lysforurensingen. Når det er overskyet i Tromsø kjører vi lenger vekk. 
Maksimalt kjører vi 1,5 time vekk fra Tromsø.  

Natur i nord har etterhvert funnet fram til gode observasjonssteder med plass til maks. 30 personer. 
Kaffe/varm sjokolade samt noe å bite i.

Varighet 4,5 timer.
Pris pr. pers.: kr 800,- 

 


 

Publisert med Digipoint - MyDiSafe Publishing CMS